Vad orsakar för tidig utlösning?

Det är väldigt olika varför män har för tidig utlösning. Vissa kanske anser att de har för tidig utlösning och därmed inte klarar av att fullfölja ett samlag, vilket kan bero på helt andra orsaker än att man lider av för tidig utlösning. Genomsnittstiden för en manlig utlösning ligger på mellan 2-5 minuter, vilket innebär att om man klarar av att kontrollera sin utlösning under denna tid så har man inte ett direkt problem med för tidig utlösning. Orsakerna till att man i dessa fall inte kan fullfölja ett samlag beror oftare på andra faktorer som uteblivit förspel där man får sin partner tillräckligt upphetsad för att kunna hitta med att få en orgasm under samlaget.

De som verkligen har problem med för tidig utlösning är de män som får utlösning direkt, efter några sekunder och inom en minut efter att samlaget har påbörjats, och här kan orsakerna till detta vara många. En vanlig orsak till att man får för tidig utlösning är nervositet och osäkerhet, man vill vara säker på att hinna med att få en utlösning under samlaget så man tappar kontrollen helt över sina utlösningar. Andra orsaker kan vara stress, prestationsångest och dålig kontroll över sin utlösning på grund av felaktig onani under tidigare år. Många personer har tränat sin kropp att så snabbt som möjligt få en utlösning för att inte upptäckas av exempelvis sina föräldrar i en pinsam situation. Det har gjort att kroppen har ställt in sig på att snabbt få utlösning och när man senare i livet har samlag med en partner så kan man inte få kroppen att kontrollera utlösningarna.

Vad du kan göra för att fördröja en utlösning

Det finns övningar som man kan genomföra för att lära kroppen att man inte vill ha snabba utlösningar, som exempelvis att stoppa upp samlaget då man känner att man är på väg att få utlösningen och sedan återuppta det igen efter en stund. Efter upprepade sådana stopp så kommer kroppen att få bättre kontroll över utlösningarna. Man kan även genomgå en behandling med hälsokost där man tar två tabletter om dagen av ett hälsokostmedel som innehåller naturmedel som är kända för att ge mannen bättre uthållighet och därmed möjligheten att själv styra sina utlösningar. Dessa tabletter kan intas diskret och redan efter några dagar så kommer man att kunna se resultat. Efter slutförd behandling på 3 månader så kommer du själv att kunna kontrollera dina utlösningar samtidigt som du får mer långvariga erektioner och därmed så kommer du att kunna fullfölja ett samlag och får möjligheten att tillfredsställa både dig och din partner fullt ut.